EN SAMLING TEXTER

om förflyttningar i landskap,
naturbegreppet och
mötet med det okända.

FÄRGA TEXTIL PÅ NATURLIG VÄG
September 2019Ibland vandrar jag delar av leden med kängorna inlindade i tyg. Jag färgar helt enkelt textil på naturlig väg. Efter varje tur är det alltid lika spännande att se hur färgningen blev. Med mig hem får jag en del av marken, ett minne från steg jag tagit.

Marken, i kombination med mina steg, lämnar bruna spår på bomulls- eller lintyget. Själv försöker jag att alltid lämna så få spår efter mig som möjligt. 

Textilierna går ofta sönder när de pressas mellan mina kängor och underlaget. Ju blötare mark desto mer fragilt tyg.  

Att gå är en så pass stor del av mitt liv. Jag går överallt och min cyklade vänner är antagligen trötta på mig vid det här laget, att jag aldrig följer med på hjul. Men jag går snabbt. Mina stadspromenader går undan. 

Helst går jag överallt. Trots att jag har tillgång till bil bär och kånkar jag tunga grejer runt hela staden. Dles gillar jag känslan av att röra på mig och dels så tycker jag det är så tråkigt att träna på gym att jag hellre bär på saker. Och bär på saker gör jag ofta.

Jag gillar inte ens att resa, egentligen. Inte själva resan. Men jag gillar att gå på nya platser. Men jag reser inte jättemycket eftersom jag just inte tycker om själva resandet. 

Eftersom jag har hund blir det många hundpromenader. 

Det får mig att tänka på alla avtryck vi människor lämnar. Konstant. Vid nästan varje handling. Det är förstås ofrånkomligt men jag försöker ändå tänka på det i min vardag. 
Skåne: Snogeholm 2019-01-17, blandade leder

Skåne: Österlencirkeln 2019-04-04, Agusa-Torparebron-Vantalängan

Jämtland: från Gåsen mot Stensdalen 2019-08-25